services

Parket een soort verzamelnaam voor allerlei soorten hardhouten vloeren, dik, dun massief of opgebouwd uit meedere lagen en dan nog de vele legmogelijkheden. Overigens.... er is parket en parket. Parket is te verdelen in een tweetal hoofdgroepen

• traditioneel parket ( bijv. tapis en bourgogne )

• voorgefabriceerd parket ( parket wat al in de fabriek is bewerkt ( bijv. lamelparket)

Omdat parket verkrijgbaar is in uiteenlopende maten, en op diverse manieren is te leggen, is het een stijlvolle sfeermaker voor elk interieur. Een parketvloer is tijdloos.

eiken tapisTAPIS Tapis = het Franse woord voor tapijt, eigenlijk meer dan een aanduiding voor een manier van leggen. Bij tapis wordt gebruik gemaakt van losse massieve plankjes in verschillende diktes en maten. De dikte van tapisparket is meestal 6,3 mm en 9,3 mm. De breedte van de plankjes ligt tussen de 70 m/m en 140 mm Van deze tapisvloeren kunnen ook de patroonvloeren worden gemaakt bijv. visgraat, blokmotief en nog veel meer. De totale dikte inclusief ondervloer varieert van 14 tot en met 22 mm. De plankjes worden koud tegen elkaar op een ondervloer gelijmd en genageld. De spijkergaatjes worden doorgedreveld en de gaatjes worden gevuld met een " papje" van schuurstof van het parket en een bindmiddel. Met dit "vloeibare hout" worden ook eventuele kiertjes opgevuld. Daarna wordt de vloer geschuurd en gepolijst. De spijkergaatjes zijn dan haast onzichtbaar. Juist aan de gaatjes herkent men de echte tapis parketvloer. Na het schuren wordt de vloer dan naar keuze afgewerkt bijv. lak/was of olie. De ondervloer voot tapis bestaat uit spaanplaat/multiplex of mozaiek ondervloer parket. Omdat zowel spaanplaat als multiplex verlijmd en gespijkerd wordt op een betonnen ondervloer, is het van belang dat er geen cv waterleidingen in de ondervloer lopen, is dit wel het geval, dan kan men beter kiezen voor mozaiek ondervloer parket, deze worden alleen verlijmd.

Stroken parket
STROKEN PARKETVLOER. Stroken parket is een motief dat veel wordt toegepast in de Nederlandse huiskamers. Een strokenvloer geeft uw woning een ruimtelijke uitstraling. De stroken worden meestal met de lichtinval meegelegd in zogenaamd wildverband, zodat er geen patroon in de vloer gevormd wordt. Vaker wordt er ook gekozen om de stroken diagonaal te leggen, dus van hoek tot hoek waardoor zij een speelser karakter aan de vloer geven. Stroken parket kan in verschillende diktes en breedtes worden gelegd.

visgraat parket
VISGRAAT PARKET. Visgraat parket, de tijdloze vloer. Een visgraatvloer wordt strookje voor strookje gelegd. Deze vloer combineert goed bij zowel moderne als klassieke interieurs. Uiteraard een geheel andere uitstraling dan stroken. Interessant om naar te kijken omdat elk plankje zo zijn eigen " levensverhaal " heeft. Deze visgraatvloeren worden vaak gecombineerd met een band en bies. Er kan verder nog gekozen worden uit • enkel visgraat • dubbel visgraat

bourgogne vloeren
BOURGOGNE VLOEREN. Bourgogne wil zeggen dat de vloer standaard wordt geleverd in wisselende breedtes ( 3 tot 4 ) Aan de vloer zit meestal een vellingkantje ( schuinkantje ) geschaafd waardoor het lijkt of het een plankenvloer is. Ook is het mogelijk om alle planken in dezelfde breedte, als ook zonder vellingkant te leveren, waardoor je een rustige uitstraling verkrijgt. Kenmerkend voor dit soort vloeren is de rustieke, karaktervolle uitstraling, veroorzaakt door de levendige struktuur van het hout. De mooie nerftekeningen en eventuele noesten die als het ware de geschiedenis van de boom laten zien, maken zo'n vloer blijvend interessant om naar te kijken

GeborsteldGEBORSTELDE VLOEREN. Om de houtsructuur beter tot zijn recht te laten komen en een natuurlijker aanzien te geven worden de planken met een borstelmachine bewerkt. De zachte houtdelen worden tussen de hardere nerfdelen weggeborsteld zodat een enigszins opgeruwd oppervlak ontstaat. Hierdoor wordt de vloer tevens onderhoudsvriendelijker en krasbestendiger.

project vloeren
PROJECT VLOEREN. Ook voor het " grotere werk " is parket een ideale vloerbedekking, denk maar aan de grote openbare gebouwen ( bijv. dansvloeren, scholen, parketvloeren in musea's ). Hier wordt vaak gebruikt gemaakt van bijv. hoogkantparket of kopshoutparket, waar vele jaren lang, zeg maar generaties lang, duizenden mensen overheen lopen, zonder dat de vloer noemenswaardige schade ondervindt. Daar kan geen enkele andere vloerbedekking aan tippen.

verouderde vloer voc klein Verouderde vloeren Dilegno VEROUDERDE VLOEREN DILEGNO. Met zijn verouderde eiken parketvloeren brengt Di Legno de charme en uitstraling van hout op een heel aparte manier in huis, en dit bij zowel moderne als klassieke interieurs. Oud is weer helemaal in, maar dan liefst met de voordelen van nieuw. Door een uniek kleurings- en verouderingsprocédé kan men deze gloednieuwe produkten amper onderscheiden van oude materialen. Terwijl oude vloerplanken meestal beschadigd zijn aan de tandgroefverbinding, zijn de Di Legno vloeren gecontroleerd en behouden ze zo de optimale stevigheid en technische kwaliteit van een nieuwe vloer. Bovendien is het onnodig na de plaatsing te schuren en dat maakt het installatiewerk aangenamer. De DiLegno parketvloer wordt mooier door natuurlijke slijtage met de tijd door het gebruik.Hlet rustieke karakter van de planken en het oneffen oppervlak maken de vloer veel minder onderhevig aan vlekken. De olie en boenwas in het Di Legno assortiment zorgen verder voor een optimale bescherming van het hout en het behoud van de gewenste kleurschakering. Het Di Legno programma is verkrijgbaar in een 5 tal basiskleuren, alsmede ook in een visgraatpatroon.

ONDERHOUD. Ook voor het onderhoud en advies van uw bestaande parketvloer bent u bij mij aan het juiste adres. Ik kan uw vloer schuren eventueel borstelen en opnieuw afwerken met lak/was/olie. Uw vloer ziet er dan weer uit als nieuw. Als u schade heeft aan uw bestaande parketvloer, of uw bestaande parketvloer wil uitbreiden, dan zorg ik voor een deskundige expertise en een vakkundige reparatie. Verder kunt u bij mij terecht voor alle onderhoudsprodukten. Mijn assortiment omvat alles voor het onderhoud van uw lak/was of olievloer.

ENKELE PRAKTISCHE ONDERHOUDSTIPS.

• De luchtvochtigheid in de kamer dient circa 60% te zijn. Bij een te lage luchtvochtigheid kan het zinvol zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen.

• Plaats beschermingsmiddelen zoals vilt, onder meubilair dat vaak verschoven wordt, zo voorkomt u onnodige krassen. • Plaats bij elke ingang inloopmatten. Deze gaan overbodig stof en vuil tegen.

• Plaats plantenbakken met openingen nooit direct op de vloer. Deze kunnen n.l. water lekken en kringen op de vloer veroorzaken. Plaats de bak bijv. op een schaal.

LAMELPARKET ( KARELIA ) Karelia parket wordt gemaakt van een materiaal dat wordt voortgebracht door de natuur zelf, hout. Dankzij moderne produktiemethoden komen de goede eigenschappen en het mooie uiterlijk van hout volledig tot hun recht, in een onderhoudsvriendelijk, hoogwaardig parket dat gemakkelijk te leggen en te onderhouden is. Karelia parket voldoet aan de allerhoogste eisen. Elke lamel is opgebouwd uit 3 lagen, de totale dikte is ongeveer 14 mm en voorzien van het profiloc systeem. De toplaag bestaat uit een houtsoort naar keuze ( eiken, kersen). Deze toplaag wordt afgewerkt met bijv. lak og olie. De tussenlaag bestaat uit dwarsverlijmd vurenhout dat het werken van het parket tegen gaat. De onderlaag is een vuren basislaag.

KARELIA STORY. Door de kleine v- groeven in de toplaag van de vloerdelen krijgt deze vloer de uitstraling van een traditionele Bourgogne vloer. De wisselende breedtes zorgen voor een aangename afwisseling in uw interieur. Zo roept dit moderne parket de stijl van weleer op.

FINEERPARKET ( PARKY ). Stelt u zich eens voor. U wil een prachtige houten, of houtachtige vloer in uw woning. Er is echter een probleem, uw budget is klein Vaak is dan een echte parketvloer ver van u verwijderd. De meeste mensen vallen dan terug op een laminaatvloer met een fotoprint als oplossing voor de parketlook. Dit is definitief voorbij. Fineerparket biedt u de mogelijkheid een echte houten vloer te installeren voor een prijs die vergelijkbaar is met de betere laminaatvloeren. Dit zijn vloeren die in plaats van een kunststof toplaag met een fineerlaag van ongeveer 0,7 mm worden afgewerkt. Omdat je nu echt hout ziet aan de bovenkant oogt het wat natuurlijker en echter. De houten toplaag is volledig verzadigd door de 6 beschermende vernislagen. Een mooie Parky (fineervloer ) is vlot te plaatsen, dankzij het uniclic systeem, in een klik zonder lijm. Een vloer die meteen na de installatie te betreden is, het is bij deze vloeren niet mogelijk om opnieuw te schuren en af te werken. Parky fineerparket is verkrijgbaar met v- groef.